Úvod › Fóra › Trance Diskuse › Interview s Johnem 00 Flemingem o současném stavu trance music
- Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (25 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 17 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
10. 7. 2007 v 20:45 #30039
Anonymní uživatel
NeaktivníFreezer napsal(a):
——————————————————-
> přesně tak, radioshows jsou hlavním zdrojem nové
> hudby a slouží to taky jako promo, bez takové
> propagace by se třeba ty tracky nechytly u
> labelů…prostě bez radioshows si to dnes už ani
> neumím představit…pro všechny odpůrce radioshows
> tu mám vzkaz: vyližte si víte co…:-DProč tě zajímá to, jestli dostane hudba (navíc ne tvoje) dostatečný promo a jestli se chytne u labelu? Proč vůbec řešíš tuhle obchodní stránku; tebe jako 100% posluchače by mělo zajímat jen a jen jak ten track zní a ostatní může jít mimo tebe.
10. 7. 2007 v 20:42 #30037Anonymní uživatel
Neaktivníhustej: mno tak to je jasný, ale ne pokaždý mám tu party euforii B-]:-D:´-))
na party je odvaz skoro všechno, se správnejma lidma.. doma je to čistě o poslechu10. 7. 2007 v 20:39 #30035beyond infinity
Členbtw. Fleming má taky svoji radioshow, zrovna teď běží 😉
10. 7. 2007 v 20:33 #30030Hustey
Členhellboy: no jasne kurva proc tady vubec resime nejakou krizi, kdyz nejvetsi mazec co momentalne jde zazit je poradne si uzit trance party? :-D:-D
edit: kurva proc tu je cenzura? -((
10. 7. 2007 v 20:31 #30028M.i.k.e
Členja se musim Andrewse taky zastat…pravdepodobne sem ho uplne presne nepochopil a dost mozna sem blbe pochopil i ten puvodni rozhovor…nic mene ta Flemingova reakce z Tranceaddictu je uplne presna a pravdiva a presne jak rika hellman uz zalezi jen na jednotlivcich,zda-li si to pripusti a eventuelne se nad tim trochu zamysli,nebo to budou i nadale tvrdosijne odmitat…
add radioshows : osobne posloucham vsechny vyse zminovane,nektery castejc,nektery min casto a rozhodne to neberu jako neco co je nejlepsi nejuzasnejsi a smerodatny…spis to beru jako doporuceni toho co je dle urcitejch djs dobry…a opet zalezi na jednotlivcich,jestli to vemou tak ci onak…10. 7. 2007 v 20:26 #30019Anonymní uživatel
Neaktivníhusťoch: tvůrčí krize trance music, nebo co si myslel :oD
10. 7. 2007 v 20:24 #30013Hustey
Členproc se tady vubec resi nejaka krize? ja myslim ze ani zdaleka zadna krize neni, proc by byt mela, elektronicka hudba je na vzestupu, nechapu proc si nejakou imaginarni krizi vymyslet 😀
edit: mozna proto, aby bylo co resit ze :oD
10. 7. 2007 v 20:09 #30010Anonymní uživatel
Neaktivnífreezer: já se ho zastanu, protože s nim souhlasim.. teďka prudíš ty.
andrews nám tady akorát vykládá, že trance býval čímsi (viz rozhovor) a vyvynul se do něčeho jinýho.
de jen o to, jestli si to někdo dokáže připustit nebo naopak to bude odmítat..
já se přiklánim k názoru, že trance neni jen hudba složená z typickýho beatu, synthů a basy, ale že má mít svojí atmosféru, která se postupnym přidávánim prvků z ostatních stylů (od minimalu až po rock) ničí, tohle je špatná cesta ven z krize.. nebo to neni špatná cesta, ale pak už tomu vymysleme jiný název. dyť ještě před pár lety vznikaly nový názvy pro nový odnože, který se držej doteď – techtrance, uplift, progressive trance. je čas vymyslet nový škatule.add radioshows: neřekl sem, že radioshow je špatná věc, řekl sem, že jenoma pouze radishow je špatná věc, to je rozdíl..
10. 7. 2007 v 19:52 #30003zeleenda
ČlenZajimava diskuze…
Nečetl sem úplne vše,ale chci zareagovat na to proč se trance stále někam vyvíjí a jiné elektronicke styly maji vesměs ustálenou neměnnou podobu…
Takže:Každý at posoudí sám,zda je pro hudbu dobré nebo špatné ,že má takové průkopníky,jako má TRANCE
Nejvíce je to patrné na (Dj MAG top 10) at je ta anketa jakkoli oběktivní z jejích výsledků je patrné koho chtějí lidé slyšet a vidět…
Prostě TRANCE DJ’S frčej
A frčej takhle hause,nebo techno Dj’s??????Budeme-li vycházet z této ankety sestavované lidmi,nebo můžeme i z pártíes a jejich návštěvností tak dle mého soudu nee.
A ještě jedna poznámka: řeší posluchači jiných tanečních stylů produkci,zážitky z parties,atmosféru atd…Tak jako to řeší fanoušek TRANCU?????Myslím,že ne.
Já osobně se snažím poslouchat vždy špici žanru,at jde o Trance,House,Pop,Rock a považuji se za velice nárořného posluchače
Náročnější hudba = náročnější posluchači…..10. 7. 2007 v 19:45 #30000Anonymní uživatel
Neaktivnípřesně tak, radioshows jsou hlavním zdrojem nové hudby a slouží to taky jako promo, bez takové propagace by se třeba ty tracky nechytly u labelů…prostě bez radioshows si to dnes už ani neumím představit…pro všechny odpůrce radioshows tu mám vzkaz: vyližte si víte co…:-D
jinak Andrews nejseš ty nějaká hudební mutace Jehovistů? 😀 mi to tak připadá, jak furt nenápadně tady všechny přesvědčuješ, že vlastně poslouchaj samé sratchky a vyloženě chytračíš. já vím že se zase budeš bránit, že to vůbec není pravda a ať ti uvedu příklad nějakýho chytračení atd…ale prostě je to tak, to se zapřít nedá a myslím, že fakt tady nejsem jedinej kdo si to tady myslí…
prostě prudíš 🙂 kdyby ne tak sem ani nechodíš 🙂 já přeci taky nechodím na fanouškovské stránky Scootera je tam přesvědčovat, že ta jejich hudba není kvalitní a že se vyvinula špatným směrem…
ale co…aspoň je tu tvojí zásluhou živo 🙂
10. 7. 2007 v 18:08 #29954Sq4Raa
ČlenTak podle mě je to tuctový, nudný a zároveň je to hymna ME do 21 let, což mi taky zrovna nevoní. A jako příklad jsem to dal proto, že to pro mě není uplift.
10. 7. 2007 v 18:04 #29951Hustey
Členskvara: pozor pozor, Rush Hour je zrovna hodne libova vec : ) kazdopadne me se libi vse od Love You More az po Lemon Tree, rad si poslechnu cokoliv B-]
10. 7. 2007 v 17:59 #29948BoRo
Členhttp://www.miniclip.com/games/up-beat/en/
jedna hra,nestiham:-)10. 7. 2007 v 17:52 #29945Sq4Raa
ČlenJá osobně radioshows posluchám. Díky nim se dozvím o spoustě nových interpretů, od kterých si pak následně stáhnu starší i nové tracky. Stačí si poslechnout asot a pak si stáhnout vinyly zahraných tracků a kouknout na B stranu 🙂 . Naprosto chápu Andrewse a hellmana, ovšem málokdo tu posloucháme tak dlouho jako oni, nedorostli jsme ještě k tomu, že nám prostě ASOT a TATW nestačí. Alespoň tedy já ne. I já pociťuji tu tvůrčí krizi, ale pořád tu pro mě jsou lidi jako je Daniel Kandi, L-Vee, Giuseppe Ottaviani, Robert Nickson, Super8 & DJ Tab………….od kterých se mi líbí většina tracků. Dále je tu spousta dalších producentů. Je jich tu tolik, že když se každému povede jeden track, mám na dlouhou dobu vystaráno, co poslouchat 🙂 . Chápu, že vám vadí stejná šablona, nulová inovace. Ale jak už jsem říkal, pokud neposloucháte jen uplifting, není to tak markantí. Jestli vás dráždí (nemyslím to zle) , že někteří používají slovo trance a za nejlepší track považují třeba Rush Hour, tak já osobně budu klidně říkat EDM, ale nic to nezmění na tom, že takový trance, jaký tu kdysi býval, už tu nebude. Jedině v malém měřítku, které budou představovat lidé neprahnoucí po slávě, po tom, aby jejich tracky v radioshows zněly, aby je znali všichni. Lidé, kterým nejde o peníze…
10. 7. 2007 v 17:35 #29936Hustey
Členja to na to nesvadim, jen rikam, ze urcite ne kazdy dela tak peclivy vyber tracku i setu. ja si treba o sobe myslim, ze jsem celkem blazen do tranciku a elektronicke hudby celkove, ale az takovy abych travil hafo casu vybiram opravdu vypecenych kousku urcite ne. od toho jsou prece djs B-]
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.