TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse Interview s Johnem 00 Flemingem o současném stavu trance music

• Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (25 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 17 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 129)
  • Autor
    Anonymní uživatel
    Neaktivní

Podle mě ne, nesváděl bych to na to. Přijde mi to jako až druhotná záležitost, která vyplývá z toho, že se člověk hudbě víc věnuje. Je to spíš předpoklad – mít hudbu natolik rád, že ji chci i předávat ostatním. Samozřejmě to není pravidlo – jsou lidi, kterým stačí muziku jenom vnímat a sbírat a na druhou stranu jsou DJs, kteří hrají hudbu, ke které nemají vztah. Každopádně mám dojem, že to s tím nesouvisí.

Hustey
    Člen

ja myslim, ze tady je zakladni rozdil v tom, ze ty to beres uz trosku z pohledu dje a tak logicky delas peclivejsi vyber tracku ( i k poslechu ) nez „normalni“ posluchaci, tim padem je prirozene, ze tomu venujes vice casu nez jen zadanim http://www.puresound.ru do prohlizece a klikanim na download : )

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Chápu to dobře, že čas je ten největší problém? Pak záleží jenom na tobě, jaký máš priority a pokud si na něco nenajdeš čas, tak jsou pro tebe prostě důležitější věci v životě (což je naprosto v pořádku).

Hustey
    Člen

aha, takze ty si kazdy den / tyden stravis hodinu (nekolik hodin) hledanim toho spravneho tracku, ktery te uspokoji? na to ale treba ja nemam vubec cas. proc delat neco, co za nas delaji ti nejzkusenejsi djs a dokonce tech tracku je daleko vice a staci si sety vybrat?

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Hustey: Já neříkám, že bys ho měl hledat, můj názor je, že bys ho měl znát a svým způsobem respektovat, už jenom proto, že je to hudba, která do značné míry ovlivnila to, co posloucháš dnes. Nemusí se ti to ani líbit, ale měl bys vždycky znát svoje kořeny. To je můj názor, nikomu žádnou ‚svoji‘ muziku nenutím, jenom si myslím, že by to tak mělo být. Na Audiojelly nebo Beatportu moc oldschool tranceu nenajdeš, takže jestli jsi fakt mířil za tímhle, tak se nedivím, žes neuspěl.

Většina z vás to neustále interpretuje tak, že někomu něco nutím nebo se snažím vnutit svůj názor. Ale hezky to vyjádřil Fleming v té své reakci – mám jenom zatraceně rád jiný pojetí tranceu a snažím se ho lidem prezentovat jako alternativu. Jinej pohled na trance než je ten všeobecně známej.

Nechci, aby všichni lidi na světě se aktivně začali věnovat hudbě a nebo poslouchali jenom to, co skutečně odpovídá podstatě žánru. Je to nemožný a naprosto absurdní nad tímhle uvažovat. Jen chci, aby se lidi na věci podívali z jinýho úhlu, než jsou třeba zvyklí; aby si uvědomili, že svět se netočí jenom okolo poslední Tune of the week a nejposlednějšího nejžhavějšího releasu Armady. Tahle hudba má svoji historii a taky se dá ‚konzumovat‘ i jiným způsobem než každotýdenním poslechem ASOTu/GDJB/Club Life/Club Elite… atd.

Hustey
    Člen

proc bychom vubec meli porad hledat cisty trance? potom se stane co navodime si nirvanu? ja si velmi rad poslechnu jakekoliv odnoze tranciku at uz melodic, uplifting, hard ci vocal a nevidim v tom zadny problem.

kdyz uz jsem kvuli vas prohledaval audiojelly, beatport a podobne stranky, abych teda nasel ten stary trance, ktery jel pred deseti lety, nic zvlaste zajimaveho jsem na nem nenasel a jen velmi malo tracku se mi libilo, coz mam v dnesni dobe presne naopak.B-]

Ratty01
    Člen

Andrews: Nejsem si úplně jistej tím, jestli jednáš odosobněně, ale budiž.. Napsal jsem svůj pocit, protože asi nejsem jediný, komu přijde, že jednáš, tak jak jsem už psal. Neurážíš nikoho a nic a jednáš slušně, jenže ten pocit chytračení, který sem trochu podle mě podsouváš, ze mě asi nedostaneš 😛

Na druhou stranu máš zřejmě velký přehled o tom, co se v Trancu děje a za to máš můj obdiv. Píšu to hlavně proto, abys neměl pocit , že se tě snažím nějak zdiskreditovat.

Jinak Radioshows ANO!!! :´-))

Anonymní uživatel
    Neaktivní

hustoch: klid, on je jeden z mála, který maj nadhled:-|

Anonymní uživatel
    Neaktivní

andrews: já tam ty svoje úplně nej tracky asi psát nebudu, ještě by mi je někdo vykoukal.. pár si jich takhle schovávám 😀

jinak ty extrémy, joof je v tomhle jasnej. já bych volil kompromis.. taky poslouchám radioshow, pravidelně teda stahuju spiritual moments a future sound of egypt (ale asi přestanu po posledních epizodách), asot ladim jednou za 2 měsíce (beztak kvůli lidem na chatu), zrovnatak tatw, gdjb sem ještě neslyšel, schulz mě míjí. radioshow je dobrá věc, že si poslechneš, pár věcí dejme tomu z nějakýho žánru, resp dle nějakýho dje, něco pochytíš a třeba i stáhneš. ale rozhodně pak brouzdám netem a hledám věci, který se na veřejnost nedostanou a mám z nich radost, že je nezná každej ňouma a že mám takový veřejný tajemství. navíc ty nejvíc prestižní radioshow sou určitě podmázlý (play my tune and i’ll give you 30% of the money i’ll earn).
    krom toho současnej trancovej mainstream je už onen styl řízlej všim možnym (aneb kudy ven z krize), a tak se alespoň trochu čistej trance musí hledat trochu dýl..
    může to vypadat, jakože sem odsoudil všechno krom čistýho trancu, neni to tak, nikomu neberu jeho vkus, ale když už tomu chceme říkat trance, musí to taky trance bejt!!!.. a takovej k nikomu sám nepřijde, rozhodně ne v době, kdy scéně vládne armin van buuren a jeho pravý ruce sou schulz a above & beyond

Hustey
    Člen

jeste ze tady mame lidi jako andrews, jinak bychom smerovali do riadne pici 😐

Anonymní uživatel
    Neaktivní

hellman: To je pravda, stačí se podívat do fóra TOP 30 za letošní a půlrok a zjistit, jak zarážející je obrovský počet těch samých tracků, které se objevují téměř v každé chart. A do toho se ještě ti milí lidé diví, že mají úplně stejný vkus! No aby ne, když drtí tu samou radioshow a o tom, co se do ní nedostane většinou nemají tucha.

Otázkou pak je, co je víc extrémní. Jestli tahle stádovitost spojená s ignorancí nebo pokud člověk propaguje aktivní přístup k muzice a odsuzuje pasivní poslech již předloženého někým cizím.

Hustey
    Člen

tak jasne, ale prece nemuzete odsuzovat nekoho kdo posloucha asot, global nebo podobne, osobne to jsou pro me hlavni zdroje nove tranceove hudby. at si rika kdo chce co chce, vubec to nebudu kvuli toho menit.

samozrejme ze posloucham i kvanta dalsich veci, ale tyhle dvouhodinove sety jsou pro me proste kazdy tyden lahudka a vubec se to nebojim priznat B-]

posledni dobou taky dost ulitavam na original mixech z beatportu, ale tak to uz jen tech tracku, ktere me zaujmou na akcich nebo v nejakem setu 🙂

Anonymní uživatel
    Neaktivní

špatně pochopeno!!
    myslel sem to tak, jak to napsal vyrys v druhym odstavci..
    prostě většina novejch posluchačů týhle music se chytla záplavy radioshow v poslední době a neznaj nic jinýho, nevim jak jinak to už napsat

vyrys
    Člen

ja to taky trosku nechapu. ja osobne ty zatracovany radioshows beru jako prvotni zdroj toho novyho. nemam cas, chut a skoro ani duvod brouzdat zaplavou tracku po netu. ono treba v tech dnesnich asotech najit 3 opravdu dobry tracky je nekdy dost problem, ale pokud me neco opravdu nadchne, tak uz potom opravdu brouzdam a najdu treba aj dalsi a dalsi.

ale pokud nekdo bere tyto radovky jako tydenni trancove zakon, tak je to opravdu spatne. to co napsal John je bohuzel pravda, ale me jako obycejneho uzivatele to nechava tak trosku chladnym, prece jen tech par tracku, u kterych mam husi kuzi, porad este vychazi a sem tam mi je aj na akci zahraje, coz mi k zivotu staci. Ono, zni to ignorantsky, ale proc si pridelavat dalsi starosti este s trancem…:oP

Hustey
    Člen

hellman: s tim posledni prispevkem rozhodne nesouhlasim B-] berete to v nekterych pripadech az moc extremne :-!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 129)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.