Úvod › Fóra › Trance Diskuse › Interview s Johnem 00 Flemingem o současném stavu trance music
- Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (25 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 17 roky a 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
9. 7. 2007 v 23:08 #29814
beyond infinity
ČlenTak já jsem poslouchal uplift asi tak čtyři roky (2001-2005), a zatím mám daleko k tomu abych ho z disku mazal. :´-)) Teď poslouchám víc progressive a psytrance. Na parties mě ale uplift pořád ještě baví, třeba Armina jsem si Sensation pěkně užil. I když je pravda, že třikrát za rok mě to stačí :oD, potřebuju i jiné styly. Klidně si dám house, techno, electro nebo drumík, což bylo před pár lety nemyslitelné. Někdo se prostě vyvíjí a někdo zase ne. A nechci tvrdit co je lepší a co horší. Ať si každý poslouchá co ho baví. Fakt je, že mě už ten mainstreamový trance trochu omrzel a myslím že příčiny jsou právě velmi dobře popsány v této diskusi. Takže asi tak 😉
9. 7. 2007 v 23:03 #29812TIGI
ČlenTo si pak clovek pripada jak na zakladni skole kde jsou deti kazdej tyden neco jineho:jeden den pankaac druhej den hip hoper a treti den nacek :o))))
9. 7. 2007 v 22:44 #29804M.i.k.e
ČlenFreezer : tady pod to bych se ti i podepsal…a ten spaceboss je dobrej priklad…podobne na to byl mike-hacker,kterj sem taky kdysi hojne prispival.Celou dobu byl uvarenej z Corstena a z upliftu vseobecne a behem cca tejdne,14 dnu vsechno tohle odsunul a razem byl nejlepsi styl minimal…jeste beru prerod napr. u Inferna,kterej byl jeste loni uvarenej do Schulze (vid Radku :o) a letos je z nej zapalenej The Prophet fan…:oP
9. 7. 2007 v 22:30 #29801dukelak
ČlenFreezer: ja posloucham asi sedmým rokem, ale jsem na tom podobně, v tomhle stylu jsem se prostě našel :)nechápu lidi, co začínali na technu a posmávali se vokálům v tranceu, na něj sami přešli a stali se na rok oddanými Tiésto fans a po chvíli jsou z nich třebas zarytí SHM obhájci…nedokážu skákat stylama, i když je moc tracků s okolních stylů nebo příměsí,který miluju….ale jsem trancer forever 😉
9. 7. 2007 v 22:10 #29799Anonymní uživatel
Neaktivníjo a ještě jedna věc, kterou asi nikdy nepochopím je jak může někdo v podstatě ze dne na den přestat poslouchat nějaký styl…v tomto případě trance 🙂
já taky dřív kdysi v dávných dobách poslouchal takový ty hloupoučký tucačky jako Megara nebo Dj Dean, ale trvalo mi to nějaký 2,3 roky než jsem se o ně přestal definitivně zajímat, ale nechápu to ze dne na den….
takových případů pár znám, naprosto klasickým příkladem je Spaceboss, kterej ve své recenzi ohodnotil kdysi (zhruba rok 2001) album Blank And Jones známkou 9/10 a asi týden na to promazal ze svého webu veškeré uplifting trance recenze s tím že ho ten styl už nezajímá a jsou to všechno odpady…podobným příkladem jsou zdejší dřívější redaktoři Sonoluca a také Libor, kterej mi nedávno psal že smazal veškerej trance ze svého hdd, to vše během asi týdne….no a další příklady jsou zřejmě Andrews a Roman (future.is.now) ale tam to aspon trochu chápu, tam ten přerod trval dejme tomu měsíc, či dva 🙂 To k tomu stylu fakt po pár dnech už nemáte žádnje vztah? to podle mně musí znamenat, že se vám ten styl vlastně nikdy moc nelíbil…
ale možná jsem já ta vyjímka, ten exot z pralesa 🙂 já totiž poslouchám trance již zhruba 12tým rokem a ten styl se mi prostě neoposlouchal a asi nikdy ten styl nehodím jen tak za hlavu. Odhaduju, že ho určitě ještě nějaký ten rok poslouchat budu a když trance ještě bude existovat tak třeba až do smrti 🙂
9. 7. 2007 v 22:04 #29796Rikeya
ČlenFreezer: teď jsi určitě pích do vosího hnízda, respektive do Andrewsova hnízda. Vždyť přece oni vyrůstali na „tom pravém tranceu“ 😉
9. 7. 2007 v 21:43 #29794Anonymní uživatel
Neaktivníkaždej má tak trochu pravdu, ale nevim proč to tu řešíte, tohle je od každého čistě subjektivní pohled na věc, mi tady na tom foru stejně nic nevyřešíme…
ale jinak co se týče mně, tak mi celkem vyhovuje kam se ten trance posunul, když porovnám nějakou 8-10 let starou pecku, tak je prostě chtě nechtě zvukově zastaralá, takže posun tu bezesporu je…a co se týče dalšího posunu, tak já vlastně nechci aby se to něam posouvalo, vyhovuje mi to tak jak to je…když nebudu mít chuť na trance, tak si prostě pustím něco jinýho, mně připadá jakoby Andrews a spol snad chtěli úplně vymítit trance….hehe proč – vždyť jste na tom stylu vyrůstali a teď ho tady v uvozovkách poškozujete
tranceové produkce je teď opravdu hodně a spousta nových talentů i antitalentů se vynořila 🙂 takže tím pádem trochu ta celková kvalita klesla, ale pro mně není pak problém si z toho kvanta trance produkce vybrat opravdu to nejlepší
a to, že se z tranceu stal tak trochu mainstream je jen dobře, aspoň je tu třeba víc rušno…:) si pamatuju doby – tak 5,6 let zpátky, kdy například tady na t.cz diskutovalo vždycky tak 10 lidí… A dnes? možná, že stovky…
9. 7. 2007 v 21:20 #29786beyond infinity
ČlenStejně tak bych se mohl ptát proč by to měl být trance? 😉
9. 7. 2007 v 20:52 #29781TIGI
ČlenProc by to mel bejt POP ? Jelikoz je tam sekvence kde nekdo zpiva a hraje na kytaru ? To pak muzem zacit rikat ze kdyz je v nejakym tracku sekvence kde hraje samotnej klavir ze je to vazna hudba ? :o)))
Jinak doufam ze myslime vsichni John O Callaghan mix ? :o) Protoze ten se hraje v nejvetsi mire.
Jeste teda PvD si hraje ten svuj upravenej :o)9. 7. 2007 v 18:47 #29769Paya
Člensouhlas s Husteym, so sorry, ale tim popem me Andrews celkem uz i urazil 😉 :oD
nikdy jsem netvrdil, ze mezi Anthem a popem je propastny rozdil, ale prokrista pana, Anthem je prece electronic dance music a o tom žádná, ne?
na co ochotně přistoupím, je fakt, že to je takový pop V RÁMCI electronic dance music, ale ne přece pop …
9. 7. 2007 v 18:23 #29764M.i.k.e
Členv tomhle naopak souhlasim s Andrewsem ja…Anthem uz je od popu/eurodancu opravdu jen malickej krucek…
9. 7. 2007 v 18:10 #29763Hustey
Člennechapu proc tady hanite pojem trance. trance je tak siroky pojem ze si v nem najde sve andrews i tigi. neni treba to rozdelovat na pop a podobne vec.
pop a eurodance jsou naprosto jine zanry, to se andrews vubec netrefil.
9. 7. 2007 v 18:04 #29761Sq4Raa
ČlenNečetl jsem všechny komenty, ale z těch, co jsem zhlédl se nejvíce paradoxně ztotožňuji s Andrewsem. Paradoxně proto, že neposlouchám ani rok, takže to můžu hodnotit akorát podle starší produkce, kterou znám a podle toho, že když slyším na party nějaký track který neznám, tak vždycky vím, co od něj čekat (vyjímky potvrzují pravidlo) . Po chvíli si začnu rukou pomyslně vyťukávat melodii, gradaci, nástup beatu…A je to pokaždé stejné. Hellman tu někde psal, že 70% produkce, je naprosto tuctová a já mu odpověděl, že proto hledáme ten 30% zbytek 🙂 . Možná je 30% přehnané, ale něco tu je 🙂 . A jinak si spíš myslím, že ta krize je jasně patrná z upliftu, ale už ne tak z jiných odnoží trancu, jako je třeba tech, kde mi to tolik čitelné nepřijde. A pak bych rád zmínil vystoupení Christophera Lawrence na Creamfields, které bylo naprosto úžasné, ale to už jsme u psy-trance, to už jsme jinde 🙂
9. 7. 2007 v 17:58 #29758Anonymní uživatel
Neaktivní^^ Je to se vším všudy.
9. 7. 2007 v 17:50 #29757M.i.k.e
ČlenPaya : ja vim,ze se ti libi a proti gustu zadnej disputat…me se to nelibi,ale o tom sme se taky uz bavili:-D
Andrews : ano,taky preferuju klub…na halovky chodim z toho duvodu,ze sou tam djs,ktery sem nikdo do klubu nepriveze (napr.v posledni dobe Jules,Halliwel a v budoucnu trebas Lawrence) a je jasny,ze v klubu toho nechtenyho publika bude min…v idealnim pripade tam nebude zadny…taky z toho duvodu sem proto,aby Sasha tady nekdy v budoucnu…i kdyz uz to vypada jako utopie…vystoupil v klubu…opravdu nepotrebuju nekoho jako Sasha mit doplnenyho o ATBho a jemu podobny… -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.