TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse Top 10 Trance Icons

• Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (30 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Paya a poslední změna proběhla před 17 roky a 6 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 74)
  • Autor
    iamek
    Člen

LIT: Tak mam asi taky nakou uchylku prtz souhlasim s deivisem

LIT
    Člen

deivisi… 😐 precti si to cely znova (radsi 2x) a pak napis jo… a jestli ti to tak neda tak mas na me asi nakou uchylku…

deivis
    Člen

Lit – neda me to abych se nepozastavil nad timto:

Klub Sráčů (viz výše – filmově odpad, ale to spojení s touhle hudbou je jasný a v tomhle směru kultovní)
    Kevin & Pery (nejtrapnější film v historii kinematografie, ale zase už vědí, že ho*no plave)

Amnesia, Ibiza (asi kultovní místo, kam by se chtěl každej podívat)
    Ibiza (ráj vyfetlíků, kteří si dají extázi a mlátí hlavou sem a tam na Traffica)

neodporujes si tu tak nahodou?

Anonymní uživatel
    Neaktivní

já myslel, že se to bere globálně a ne pro čr..

Paya
    Člen

pak také myslím (thx 2 andre), že bychom se tu všeobecně shodli na tom, že ikonou je dnes už legendární vystoupení Paula van Dyka v Praze 2004

pro mě osobně je ikonou také Amsterdam ArenA jako místo konání akce, inferno by jistě doplnil Gereldome Arnhem, někteří i Jaarbeurs Utrecht

v Holandsku mají za maximální ikonu nepochybně také track Cygnus X – Superstring (Rank 1 Remix)

možná bych neváhal a status ikony pomalu přisoudil i klubu Dopler

a abych nezapoměl, jako ikona (otázkou je, ale nakolik tranceová) na mě vždy působil samotný Siegessäule

Paya
    Člen

souhlasím, že United Music (resp. její eventy) už jsou v rámci české tranceové scény prakticky také ikonami

a Gizmo mě přivedl k myšlence, že ano, i někteří kluboví promotéři (všichni víme, o kom mluvím) jsou také českými tranceovými ikonami 😉

btw ID&T, jistě … do žebříčku jsem nedal kvůli současnému směřování (existují názory, že dokonce urychluje umírání tranceu v Holandsku) …

ad Tiësto – dlouho jsem uvažoval, že ho dám jako Top 1, protože když se řekne „tranceová ikona“, tak je to asi on … nakonec ale zvítězil aktuální (2005,2006 DJ Mag) trend

armind: wow, Together We Will Conquer – souhlasím, to je song, který má blízko k označení ikona

LIT
    Člen

jo tohle je docela zajímavý…

pro mě osobně (bez pořadí) pokud se fakt jedná o trance (kterej pro mě neni už zrovna aktuální, tak to berte s rezervou):

Paul van Dyk (Pan s velkym P)
    Amnesia, Ibiza (asi kultovní místo, kam by se chtěl každej podívat)
    Klub Sráčů (viz výše – filmově odpad, ale to spojení s touhle hudbou je jasný a v tomhle směru kultovní)
    Jan Johnston (Paní zpěvačka, když se řekne trance zpěvačka, je pro mě jednička)
    ID&T (možná agentura která udělala z trancu vrchol komerce, ale je na tom i něco pozitivního)
    For An Angel (co dodat…)
    Cream (cokoliv, na čem je nalepenej tenhle název – hlavně ale Creamfields nebo Cream na Ibize)
    LoveParade / Streetparade (akce, kde to (alespoň bejvávalo) v představách lidí hlavně o trancu)
    2002 (pro mě vrchol trancu co se týče hudební kvality – to ještě nebyly žádný Abletony a Final Scratche, většina lidí hrála z desek…)
    ASOT (i když ho nemusím, je to už klasika která toho pro ten mainstream trance udělala dost co se týče prezentace nový hudby)

jinak věřim že pro lidi, kteří se až tak neorientují, je pod slovem trance představa asi taková:

Tiesto (podle některých výbornej zpěvák, podle některých super skupina)
    Traffic (Traffic frčí na každý dýze hned po M. Davidovi)
    extáze (kdo jí nebere, není IN)
    Ibiza (ráj vyfetlíků, kteří si dají extázi a mlátí hlavou sem a tam na Traffica)
    Kevin & Pery (nejtrapnější film v historii kinematografie, ale zase už vědí, že ho*no plave)

deivis
    Člen

už vidím collinovu top

dj: tiesto
    zeme: holandsko
    track: adagio
    party: tiesto in concert
    film: tiesto in concert dvd
    label: magic muzic
    zazitek: tijs olympiada
    agentura: tiesto management
    atd..

armind
    Člen

pre mna:

01) Paul van Dyk (osobnost)
    02) Tiesto (osobnost)
    03) Armin van Buuren (osobnost)
    04) Nu-Nrg (fenomenalny projekt)
    05) Free Fall (naj song vsetkych cias)
    06) Out There And Back (album) – a odtial hlavne Together We Will Conquer (toto je song pre ktory mam najvacsiu slabost)
    07) ID&T (agentura)
    08) Vandit records (vydavatelstvo)
    09) ASOT (radioshow)
    10) Ibiza, Amnesia (miesto – resp. ostrov a klub na nom)

andre
    Člen

zkusím sem hodit to, co mě napadlo teď za deset minut, několik věcí už se tu objevilo…..a budu to brát celosvětově (nebo aspoň celoevropsky) (podle abecedy):

A State Of Trance – nejproslavenější tranceradioshow
    Amnesia Ibiza – nejznámější letní club s nejslavnějšími DJs
    Cream/Creamfields – anglický fenomén, klub vs. festival s celosvětovou působností
    Holandsko – pokud už ne teď, tak před pár léty největší líheň talentů
    ID&T – agentura pořádající eventy, které zná celý svět
    Paul van Dyk – možná jeden z prvních,které jsem začal vnímat, každopádně vím o jeho působnosti od první půlky devadesátých let, tak jasná ikona jako DJ a producent
    Paul van Dyk: For An Angel – asi jen track
    Sensation – Black i White, i ta původní bezbarvá….ikdyž teď už ne tranceový event,ale spousta trance Top DJs tam počátkem tohoto tisíciletí vystupovala, a myslím,že alespoň dříve to byla pro DJs pocta tam hrát
    Tiësto – ten mezi ikony asi být musí, ať už si kdokoli o něm v současnosti myslí cokoli… už jen pro to,co dokázal dřív, ale i vyprodané In Concert shows, nebo taky účast na olympiádě… dostal trance do vědomí k široké mase lidí (jestli je to dobře nebo ne, to teď neřeším, zkouším to brát objektivně…)
    trance.nu – nejznámější tranceové stránky

kdybych to měl brát z českého hlediska, tak tam určitě řadím i trance.cz, United Music, Transmission, Paul van Dyk event Praha 2004, a další věci, na které si teď hned nevzpomenu…. (koukám,že spousta z vás tu má Zlatou Prahu – jelikož jsem hodně mimo dosah, tak o ní nic nevím – to bylo tranceové rádio?)

Gizmo
    Člen

Paya : no tu druhou Top 1 asi opakovat nemůžu co ??? :oD

Andrews : o5 placam za výběr 🙂

určitě se dá souhlasit se Zlatou Prahou – to prostě byla věc která mě utvrdila v tom, že něco lze poslouchat a ne jen konzumovat 3x do hodiny to same pod značkou to je HIT !!! (BTW Sickboy – vím o čem mluvíš – Plzeň byla napřed pokud jde o šitovitost rádií o několik let – od 1998 co jsem se tam ukazoval nebylo poslouchatelneho radia … teda az na klubovou hodinku na Českém rozhlasu ale ta byla pro změnu o víkendu takže se nás netýkala)

Jako nej človíček (lidičky) z trance DJs se mi jeví zatím Menno a spolu s ním Alex M.O.R.P.H. -obyčejní lidé obyčejně vystupující a neobyčejně hrající.

na http://www.trance.cz se určitě nedá zapomenout. „diskutuju“ krátce, ale čtu už hodně dlouho

Klub sráčů ovšem spíš jako soundtrack … film vnímám vždy podle nálady jako něco úžasnýho a výtlem nebo i jako totální odpad … ale soundtrack je prostě dokonalej …

čeští promotéři, kteří vozí zajimavé lidi a nebo objevují nová česká jména – leckdy s provarem nebo na hranici rentabilnosti a pořád něco vymýšlí a pořádají
    časem zkusim dodat další …

Hustey
    Člen

Armin van Buuren
    Markus Schulz
    PvD
    Sensation White
    XTC
    Transmission
    A State of Trance
    Armada Music
    ID&T
    Ableton 🙂

Binary
    Člen

1. Laurent Véronnez
    2. Binary Finary – 1999
    3. Tiësto
    4. Anjunabeats
    5. http://www.trance.cz
    6. C-Quence – Endorphine
    7. http://www.mp3-tunes.nl
    8. Zlatá Praha a Luboš Novák
    9. EnTrance / Transmission
    10. ASOT

SHP
    Člen

Rok 2000 (Svenson & Gielen, Angelic…..). Pro mě pak určitě hardtrance, jakožto žánr téměř vymřelý. Existuje již nesmírně dlouho a já ho prostě zobžňuju…..

Paya
    Člen

Sickboy: no vážně, on se tak směje, že jsme na Nature One málem nepoznali, že už to není smích, ale pláč dojetím 😀

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 74)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.