Úvod › Fóra › Trance Diskuse › trance 1996-2003 vs 2003-2007
- Toto téma obsahuje celkem 64 odpovědí. Do diskuze (27 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
corsten30 a poslední změna proběhla před 17 roky a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
14. 5. 2007 v 13:35 #19687
Anonymní uživatel
Neaktivníinferno: to si mu vyčetl odkud? prachy.. ?
14. 5. 2007 v 13:18 #19685inferno
ČlenSpíš je smutný, že tam Armin hraje i tracky, které se mu samotnému nelíbí..
14. 5. 2007 v 12:54 #19681Anonymní uživatel
Neaktivnítaky si myslim, že masová popularizace (mezi masy, nikoli mezi klubery!) nejen trance ničí a ničí. asot je krásným příkladem.. dřív to tak úplně nebylo, ale dneska úplně přesně, armin si něco vybere (btw jeho vkus se taky sune kamsi, až žasnu, kam spěje po tom, co dřív udělal) a za pár dní/týdnů to zná milion lidí, všude na netovejch forech se zakládá „dj franta – kolo mlýnský (pepa remix) ASOT played“.. no co to jako je?? tohle je horší než pop!! ten aspoň nemá základnu v undergroundu a nemá ho kdo kur*it.
asot 2007 – 1.cd – heh, co má toto společného s trance krom jména armina a slova trance v názvu?
je to smutný, ale asi je to tak14. 5. 2007 v 12:13 #19674Binary
ČlenAndrews: Dík za tipy. 😉 Jj, moc takových věcí nevychází a je to škoda. Z tohohle stylu se mi nejvíc líbí:
Airwave – Sunday Break
Probspot – Heatsink
Pinkbox Special – Nice Guys Finish Last
Benz & MD – Visceral (Probspot Remix)
Eelke Kleijn – Knowledge Breaks
Björn Small – Breaks EP
David West – Carrier / Envy
a spousta věcí od Retroida, Planisphere, Alexe Stealthyho ad.14. 5. 2007 v 11:55 #19672vyrys
Členjj, breaky jsou vyborna vec. ono staci jen pasaz po breakdownu v najezdu, to me dostane vzdycky. treba Air for life (Mirco de Govia remix)
14. 5. 2007 v 11:41 #19670Anonymní uživatel
NeaktivníBinary: Prog-breaks jsou super; bohužel je to styl, kterej se nedělá ve velký míře a je celkem problém ho někde mezi těma oběma žánrama najít. Sám ještě nemám přehled o dobrejch labelech nebo tak, ale pokud jsi ještě neslyšel, tak si poslechni alba od Hybrid (což ale předpokládám, že asi znáš?), pak třeba ‚Trafik‘ (UNKLE – Reign (Trafik’s Stoned Rose Remix)), ‚Sasha‘ (Charlie May vs. Sasha – Seal Clubbing…), Santos feat. Manuel Göttsching – Intimate (Santos Tribute Mix)….
14. 5. 2007 v 11:23 #19666Binary
ČlenAndrews: Já jsem electro ani jiný styly nikdy moc neposlouchal, takže pro mě je třeba electro basovka příjemnej novej prvek, kterej ty skladby osvěžuje. Ale pro ty co to maj naposloucháno odjinud, tak to samozřejmě není nic nového. 🙂 A když už jsme u těch stylů, tak už delší dobu se mi hodně líbí breaks. Ne čistej breakbeat, ale v „progressive-trance podání“ jak ho dělá třeba Probspot, Airwave a další. I brejkový vsuvky v trance/prog skladbách zní dobře.
14. 5. 2007 v 11:21 #19665vyrys
ČlenAndrews: tak Nelly Furtado beru taky;-)
14. 5. 2007 v 11:17 #19663Anonymní uživatel
Neaktivnívyrys: Pop bude vždycky pop, jako všude se tam dělaj dobrý, horší a špatný věci. Když už jsme u toho, tak já bych si kdykoli radši poslech All Good Things (Come To An End) od Nelly Furtado než Anthem od Filo & Peri. Vzato muzikálně to pro mě má větší hodnotu :´-))
14. 5. 2007 v 11:14 #19661Binary
ČlenJe pravda, že rozdíl mezi Heaven a Love you more nebo Anthem je minimální. Obojí je pop / eurodance.
14. 5. 2007 v 11:14 #19660Anonymní uživatel
NeaktivníBInary: To, že se styly ovlivňují není špatně, ale trance je v poslední době takový second hand; bere si něco, co už někdo jiný pořádně onosil. Nemám jinak nic proti tomu, aby fúzí stylů vznikla nějaká unikátní neotřelá skladba, ale to není tenhle případ.
Hustey: A v čem? Když odhlédneš od toho, že se ti jedno líbí a to druhé ne, tak ta struktura je v podstatě stejná, ne?
14. 5. 2007 v 10:58 #19659vyrys
Členme zas treba vubec nevadi, ze nektery skladby jsou skoro popik, protoze aj ten pop je dneska pekne v riti a pokud by pop zacal znit jako Love you more, tak by to bylo jedine dobre:-D btw ta Love you more v D.Kandieho remixu je moc nadherna vec:oP
14. 5. 2007 v 10:53 #19657Hustey
Členrozdil mezi Heaven a Love You More? tak to je snad patrne na prvni poslech, alespon teda pro me … B-] X[]
14. 5. 2007 v 10:38 #19655Binary
ČlenI v dnešní době vznikají kvalitní tracky, problém je, že se ztrácí v šedivé mase průměrných a podprůměrných releasů. Nicméně ovlivňování trancu electrem mi vůbec nevadí, to že se styly v rámci EDM ovlivňují je dobře. Držet se pořád soundu z 90. let by nevedlo nikam. Pro mě je vrchol trancu v letech 1998 – 2006, jen letos už to mírně upadá. To co bylo na počátku a v průběhu 90. let není můj šálek kafe. Pro mě zlatá éra začíná až s For An Angel a Binary Finary. 🙂
14. 5. 2007 v 10:09 #19652Anonymní uživatel
NeaktivníHustey: Masová popularizace hudbě imho nikdy nepomůže, protože tím je ten daný styl předem odsouzený k zániku. Ale to je logický proces, tak to prostě funguje a nemá smysl se tím zaobírat.
Když už jsi načal toho Sammyho… ty vidíš nějakej rozdíl mezi Heaven a Anthem/Love You More? Já ne. Vlastně Heaven je možná i víc trance než Anthem.
Dnešní ASOT je pořád trance, jen se dostal někam, kde už mám já problém to trancem nazývat a kde už to pro mě začíná být místy pop a eurodance. Nemám problém s tím, aby to lidi poslouchali a říkali tomu trance, jen si můžu říct, že je to pro mě smutný; toť vše.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.