Úvod › Fóra › Trance Diskuse › trance 1996-2003 vs 2003-2007
- Toto téma obsahuje celkem 64 odpovědí. Do diskuze (27 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
corsten30 a poslední změna proběhla před 17 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
14. 5. 2007 v 9:57 #19651
Hustey
Členme masova popularizace vubec nevadi, pokud to oblibene hudbe pomuze (hi armin), vadi mi naopak ty hrozne strasne silene disco veci (hi dj sammy), ktere pod nazvem „trance“ vydavaji sve ohyzdne hnusne silene kompilace a tracky…
a btw kdyz asot neni trance tak co to podle tebe je? tahle radioshow udelala pro tento styl mnoho kroku smerem dopredu, co by za to ostatni styly daly, aby mely takovou radioshow jakou je asot (a jine)…
14. 5. 2007 v 9:47 #19650Anonymní uživatel
NeaktivníRikeya: Já neříkám, že ta hudba dřív neexistovala. Mluvil jsem spíš o trendu, o době, kdy se to slovo masově zpopularizovalo; to bylo zhruba okolo 2000, asi jsem se špatně vyjádřil.
Hustey: Ne, mně stačí, aby se mi ta hudba líbila.
14. 5. 2007 v 9:47 #19649Hustey
Členandrews tak trosku mi pripada, ze by jsi chtel aby trance byl porad underground a rozumnel jsi tomu jen t y s par znamyma ve spinavym zapadlym klubu a misto pareni by jste resili kolik bpm ma kazdy track a pri jake okolnosti vznikal …
14. 5. 2007 v 9:27 #19648Rikeya
ČlenAndrews:
co to meles? progressive je tu už minimálně od 94tého, možná i dřív. Teda ne tu ale v Británii. Nebo tehdy teda spíš Progressive House a o pár let později Progressive Trance. Že to pak začli krátit jen na progressive, je jen dobře (co se týčře názvu, co se týče hudby, tak už je to samozřejmě něco trochu jiného, i když základ podobný)
14. 5. 2007 v 8:27 #19644Anonymní uživatel
NeaktivníTak tak, slovo progressive je výmysl znovu někde kolem roku 2000 (cca okolo releasu Xpanderu); v tu dobu to byl boom toho slova a nový velký trend po tranceu; nejvíc vidět byli inovátoři Sasha & Digweed, od té doby, co se toho chytnul Schulz, už se nejedná o progressive v pravém slova smyslu. Stejně jako trance (ASOT) není trance (Age of Love), electro (Fedde Le Grand) není electro (Afrika Bambaataa) a minimal (Magda) není minimal (Phillip Glass) :-/
Ale tak to prostě funguje.
13. 5. 2007 v 23:01 #19627Stoupa
ÚčastníkAndrews & hellman: no vy mi mluvíte z duše chlapci :´-))
Rikeya: no myslim, že v tý době se asi slovo progressive nepoužívalo… tenkrát to byl trance tak jak byl myšlenej… viz Jam & Spoon, Cosmic Baby, PvD (tenkrát eště uměl dělat trance, což se v tomhle tisíciletí bezpečně odnaučil… poslední co od něj žeru bylo For An Angel a to je 9 let…), Sven Väth (ano, přesně ten co dneska smaží techno) atd. atd. Progressive je z těch odnoží tehdejšímu trancu nejpodobnější, ale stejně ten původní duch už je dávno v háji.
Jinak u mě ten klasickej uplift/epic skončil v roce 2004. Pak se do toho začalo cpát elektro (možná už dřív, ale asi sem dělal všechno pro to, abych si toho nevšim 😀 ) a to byl konec… proto sem taky začal nesnášet Corstena, protože po euforickejch bombách typu Exhale, Out Of The Blue atd. začal dělat s prominutím fakt děsný sra*ky. A to neni jenom on, mraky skvělejch producentů šlo s produkcí do kytek… jmenovat je asi nemusim, známe je všichni…
Jo a co kdo máte proti pilkám??? 😀
13. 5. 2007 v 21:44 #19609Showman
Člen2 hellman & andrews: hej no vy jste hustý, byste mohli napsat nějakou knihu o vývoji trancu, bych si počet.. :oD:oD:oD (nemyšleno zle:-) )
Jinak jestli se k tomu můžu taky trochu vyjádřit, tak já posloucham ‚trance‘ cca pořádně teprve tak dva roky. Vyrůstal jsem na týpcích typu Pulsedriver, Rocco, Dean atd. 😀
Já myslím, že trance nijak moc neupadá, jen se prostě trochu posunul někam jinam, stejně jako většina hudebních stylů.. Je jasný, že už to nebude to, co dřív 😉
Btw. pro mě se v trancu takovej zlomovej bod jmenuje Paul van Dyk, on toho pro trance udělal strašně moc (dle mýho názoru) a je fakt, že dneska je spousta interpretů, který tam hážou všechno co můžou, a tím to právě celý kurvěji… Ale zase si nemyslim, že by se ta kvalitativní úroveň nějak hodně zhoršovala.. i dřív se dělali nějaký ‚odpad’ songy..Prostě myslim, že každej si vybere dle svýho uvážení to, co se mu líbí 🙂
13. 5. 2007 v 21:14 #19595Natix
Účastníkcorsten30 napsal(a):
——————————————————-
> aspom kdo si to tvrdy13. 5. 2007 v 21:05 #19591Anonymní uživatel
Neaktivníandrews: čim víc se label činí, tim víc z něj leze sra*ek… why je dost cheesy kousek
13. 5. 2007 v 20:50 #19581Anonymní uživatel
Neaktivníhellman: Tak tyhle labely se zas nějak moc nečiní, zdá se… a když už, tak na Deep Blue tenhle rok FKN – Why, což je pro mě shit. Věci od Solar Stone se mi ale líbí i dnes.
13. 5. 2007 v 20:48 #19580corsten30
Členaspom kdo si to tvrdy
13. 5. 2007 v 20:32 #19575vyrys
Členheh…lepsi tema ste pro Andrewsa vymyslet nemohli:oD:oP
13. 5. 2007 v 20:30 #19574Anonymní uživatel
Neaktivníandrews: já tě neobviňoval, já to myslel tak, jakože se netajíš tim, že už tě trance víceméně nezajímá 😉 já rád deepblue a offshore.. hodně mě zklamal euphnic
13. 5. 2007 v 20:23 #19571Anonymní uživatel
NeaktivníTak jasně, tehdy ten trance ještě za něco stál, i když to vlastně už tenkrát byla zprasená verze původně progresivnější ideje (začátky trance v 90. letech). Ale pořád to byla ve svý kategorii dobrá hudba.
hellman: Neříkám, že se dnes nedělá dobrej trance; sice z upliftu nemám koho jmenovat (taky v týhle oblasti nic moc nehledám), ale minimálně Vibrasphere nebo věci, co vycházej na J00Fu pořád stojí za to. Pro mě je to mnohem víc trance než ASOT.
13. 5. 2007 v 20:15 #19570beyond infinity
ČlenJo jo, Ishkur a jeho „super saw mega dutch trance“ :oD On to skutečně myslel tak jak říká Andrews. Stačí se podívat co tam má v ukázkách: Rank1 – Airwave, Scot Project – Overdrive, System F – Exhale…
A je pravda že tohle všechno asi skutečně začalo u Ferryho kolem roku 1999. Ovšem pro mě je právě tohle vrchol, tento styl na mě působil jako žádný jiný. Takže jestli tvrdí že Ferry tímto zabil trance, tak já říkám že to byla dobrá smrt:-D -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.