Úvod › Fóra › Trance Diskuse › XMAG #96
- Toto téma obsahuje celkem 300 odpovědí. Do diskuze (41 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
K1aptcha a poslední změna proběhla před 16 roky a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
21. 10. 2007 v 20:05 #44412
deivis
Členad ikony: Ano ale asi to Fox Mulder zapoměl dopsat. Ono to totiž takto vypada jinak. Ale pokud to bylo myšleno takto tak souhlas..
Jeste mě tam chybi zeme: Holandsko 😀21. 10. 2007 v 20:01 #44411deivis
ČlenTo že se shodují, neznamená že má patent na rozum. Pro mě má patent na hloupost 😀
21. 10. 2007 v 20:00 #44410Paya
Člendeivis: nn, to opravdu nemá být žádný návod, jen souhrn tzv. ikon … při vyslovení slovního spojení „tranceová ikona“ mne napadlo těchto deset položek a pak jsem relativně dlouhou dobu strávil jejich řazením 😉
21. 10. 2007 v 19:58 #44409Paya
Člendeivis: nevím, neznám ho, nechci ho soudit … je ale pravda, že evidentně velké množství lidí se shoduje v tom, o co se snaží 😉
21. 10. 2007 v 19:49 #44408deivis
Členpaya – aha tak to jo. ono to spis vypada jak navod pro spravneho trancera takto..
21. 10. 2007 v 19:45 #44407deivis
ČlenKdo je Spaceboss? Co to je za člověka ? 🙂
21. 10. 2007 v 19:38 #44406Paya
ČlenK1aptcha napsal(a):
——————————————————-
> zas jim prostě šlo o to
> ponížit trance…ano, myslím, že to bylo Spacebossovým záměrem … nikoliv ale záměrem Xmagu (to by to otiskli v původní verzi) 😉
Deivis:
ten žebříček měl podle zadání představovat tranceové ikony – slovo ikony bohužel z toho názvu vypadlo, takže se změnilo jeho vyznění …
dukelak:
ano, to jsem se snažil říct
21. 10. 2007 v 19:02 #44404Hustey
Člencely ten clanek je jedna velka sracka…
21. 10. 2007 v 18:54 #44403beyond infinity
ČlenTak jsem si to teda přečetl, když už je to tady tak hezky přepsané :´-)) . Ten článek podle mně vůbec není o hudbě, není o rozdílech mezi trance vs. neo-trance. Skutečné téma článku je totiž komerce vs. undergound s důrazem na profil typického představitele těchto směrů a jeho lifestyle.
Problém ovšem je, že zatímco neo-trance je pouze underground, tak trance má záběr od undergoundu až k popu. Jenže v Xmagu vidí (chtějí vidět) v trance jen tu komerci… Prostě neukazují celou pravdu, jen tu část která se jim zrovna hodí. Takové články potom zavánějí bulvárem, to pro mě není seriozní žurnalistika. Bohužel to není v jejich případě poprvé, proto už je dávno nekupuju…
21. 10. 2007 v 18:28 #44402dukelak
Členje to celý k smíchu :´-))by mě zajimalo,na kolik lidí z trance „jádra“, ktery jezděj na 90% akcí, se v tom metrosexualnim popisu našlo…na halovkách je takovejch borců plno, ale ti tam lezou jen pro to, že je tam plno pěknejch holek a hudebně je to pro ně přijetelnější,než třeba Apokalypsa
21. 10. 2007 v 16:46 #44392deivis
ČlenJsem vůbec hoden poslouchat trance?
móda:
Trance: Trance = metrosexualita? Ano, je v módě popisovat příznivce trancu jako zlatou mládež oblékanou do značek jako Diesel nebo Replay. Nevystihuje však většinu publika trancových parties. Pokud jde o gel a sluneční brýle, opět nejde výlučně o trance, ale také hardtechno atd. Pravdou ovšem je, že tranceři ve zvýšené míře utrácejí za trička a další merchandising související se svými oblíbenci.Gel nepoužívám. Diesel mám jen jedno triko x let staré. Replay nenosím, a brýle sluneční také ne. Za trička neutrácím a merchandisign také neřeším 😀
trance top 10:
01. Paul van Dyk (DJ) – slyšel jsem pouze dvakrat a to poprvé až letos v letě 🙂
02. Tiesto (DJ) – nemusím ho
03. Armin van Buuren (DJ) – neslyšel jsem ho
04. Paul van Dyk – For An Angel (track) – Líbí se mě
05. Amnesia Ibiza (klub) – nebyl jsem
06. Vandit Berlin (label) – fine label, ale je jich tu x dalších stejně kvalitních (anjunabeats atd..)
07. A State Of Trance (show) – slyšel jsem jen jeden díl a to díl 300. Nezaujalo mě to
08. Tiesto – Traffic (track) – Mám radši Just Be
09. Trance Energy (párty) – Nikdy jsem nebyl
10. Ferry Corsten (DJ) – Ferryho nemusím 😀21. 10. 2007 v 16:38 #44390xmag
ČlenDíky Fox Mulderovi za zveřejnění článku. Doufám, že to má se souhlasem redakce a vydavatelství XPublishing:-)
zde bude text tučněSkryté důvody
blog.respekt.czV diskusích pod blogy se to hemží provokativními (a často dehonestujícími) poznámkami a otázkami různých trollů „proč jsi to či ono neudělal“ anebo „jen naprostý pitomec dělá to, aniž by udělal tamto“… Například v diskusi k článku o tom, jak si jeden bloger zapomněl v síťce v autobuse ve Vietnamu hodinky a pak ten autobus dvě hodiny stíhal na rozvrzaném malém bicyklu. Tazatelé jakoby nepředpokládali, že naopak autor předpokládá, že přece nemusí popisovat všechny detaily příběhu a všechny skryté důvody proč to či ono udělal nebo neudělal (to by bylo vždycky na román).
Na otázku stálého anonymního pruditele „ale proč proboha někdo sundavá v autobusu hodinky?!“ následovalo logické vysvětlení: „Protože jede půl dne a je zpocenej jak vrata od chlíva… Z řemínku už má na zápěstí vyrážku a prostě si chce trochu udělat pohodlí…“
Jde o to, že tihle a podobní tazatelé vnímají vše, na co reagují, zásadně a à priori negativně. Prostě rovnou nepředpokládají, že skryté důvody existují, jen jimi autor nechtěl obtěžovat.
Naznačuji, že informovaný, zvídavý čtenář (a diskutující) na úrovni nejen že umí číst i mezi řádky, případně vyhledávat další informace (než zareaguje), ale à priori předpokládá pozitivní, dobré a ještě lepší úmysly autora nerozepisovat se o skrytých důvodech té které akce či toho kterého tvrzení.
21. 10. 2007 v 14:18 #44366K1aptcha
Člendíky Foxi (btw. nechceš mi opsat ještě ten Liberec? :oD )
jinak článek na dvě věci, zas jim prostě šlo o to ponížit trance…
i když v určitých bodech mají něco pravdy, mohli taky napsat něco pozitivního 🙂
a srovnávání s těžko definovatelným neo-trancem je taky docela mimo
EDIT: ale aspoň se nepovažuji za vetšinového návštěvníka halovek a ta TOP 10 jde taky úplně mimo mě 🙂 takže mě to neuráží :oP21. 10. 2007 v 14:00 #44361Fox Mulder
Člen2 Natix: Pocitě ručně opisoval. 🙂 Chtěl jsem, aby tahle diskuze byla více konkrétní a ten článek tu někde v diskuzi byl, jinak ta diskuze postrádá smysl. 😉
21. 10. 2007 v 13:54 #44360Paya
ČlenNatix napsal(a):
——————————————————-> Mně osobně přijde srovnávat 15 let starý, masově
> rozšířený a relativně zkomercializovaný styl se
> stylem, který tu je pár let a poslouchá ho
> „hrstka“ lidí, dost mimo mísu. Kromě podobného
> názvu jde o dost rozdílné hudební styly, to by
> bylo rovnou možné srovnávat italo dance s
> hardcorem.:-|bezvýhradný souhlas 😉
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.