TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse XMAG #96

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 312)
  • Autor
    Paya
    Člen

To já všechno chápu. Každý má samozřejmě právo změnit názor. Sice mi také není úplně jasné to „najednou jsem zjistil, že to, co poslouchám, je špatně“, ale dobře, dejme tomu – ten pocit, že se mi to líbí, asi tedy jednou zmizí/vymizí. Možná si to teď nemůžeme dost dobře představit, ale zdá se, že je možné, že u toho tranceu nezůstaneme – každý se nějak vyvíjí, mění se jeho okolí atd. atd.

Ale co mi vadí, je přesně to, co píše Freezer – že po té „změně stylu“ začnu jako tomu původnímu, co jsem kdysi poslouchal, nadávat? Zesměšňovat to? Plivat co nejzlejší sliny? To mi právě přijde dost pokrytecký – já se nestydím za to, co jsem poslouchal před pěti lety a už vůbec nechodím po webu a nevysvětluju lidem, jaký jsou moulové, že u toho zůstali. Přijde mi to, jako bych popíral sebe sama – jako to alibistický „byl jsem mladej a blbej“ … Kromě toho, ta často příliš náhlá a/nebo příliš radikální změna názoru mi trošku zavání nekonsistentností, a to znamená, že možná nejde o úplně evoluční změnu názoru, ale o levnou pózu, pomocí který je jednoduchý se vymezit …

Anonymní uživatel
    Neaktivní

beyond infinity: jj přesně tak, to jsme na tom stejně, i s těma PSB 🙂

Tak já si za hudbou kterou jsem někdy v minulosti poslouchal stojím. Přestože logicky prodělávám hudební vývoj, tak bych nikdy neřekl že to co jsem poslouchal dřív je shit. Jako dítě jsem měl například rád např. Abbu nebo Pet Shop Boys a občas si je s chutí pustím, přestože jinak popík moc nemusím. Stejně to mám i s trancem, a čímkoliv jiným. Přestože už to na mě nemusí působit jako dřív, tak se mi nikdy nestalo že by se mi to nějak zhnusilo. Spíš se mi stane, že zjistím, že se mi nelíbí nové věci od oblíbeného producenta nebo labelu. To je pak pro mě signál abych se posunul ve vývoji zase o kus dál.

Sq4Raa
    Člen

U mě jde o to, že prostě ustaly ty pocity husí kůže apod. Co s tím nadělám?Pak se do tý hudby jen snažím zaposlouchat hlouběji a hlouběji a zjišťuji, jak je to všechno kýčovitý. Nemysli si, že je to nějaký výhra nebo procitnutí, spíš je to smůla, prostě mě to celkem mrzí…

Anonymní uživatel
    Neaktivní

to je právě to co já nikdy nepochopím, to najednou si uvědomím,…to je přeci blbost ne? bud to poznám hned nebo jsem hňup 🙂 prostě já nikdy nevěřím, že bych třeba za 5 let začal na trance nadávat, to prostě nehrozí v žádném přpadě…

Sq4Raa
    Člen

Ono na druhou stranu ten trance byl době, kdy ho spaceboss poslouchal, taky trošku někde jinde. Navíc každej má právo změnit názor, to se prostě stává, najednou si “uvědomíte“, že to, co posloucháte, je vlastně o ničem.

Hustey
    Člen

tak ten typek se tu uz asi nedokaze, takovou sprchu jinde nedostane 😀

deivis
    Člen

To nepotrebuje komentare…;)

Natix
    Účastník

Album roku? Pro mnoho lidí, s kterými jsem měl možnost o této desce mluvit určitě. In My Memory vám mohu opravdu vřele doporučit, je to hodně originální deska, na kterou se nejen skvěle tancuje, která se ale i skvěle poslouchá a dokonale se při ní relaxuje. Enjoy !

spaceboss

:oD:oD

http://www.spaceboss.net/clanek.php?id=111

Anonymní uživatel
    Neaktivní

deivis: a to kdybys ještě viděl jak básnil o tranceu v některých recenzích, který už jsou ze spaceboss.net smazány. Pamatuju si jak se spaceboss úplně roplýval nad albama Blank And Jones, System F nebo kompilacema jako D-trance, Trancemaster apod…nj kde jsou jen ty časy…dneska by asi spaceboss nechal tyhle umělce vyhubit 🙂 z nepochopitlného důvodu…

deivis
    Člen

Jeste dodám jedine.. Spacebossovi je 31let. Rozhovor je delan pred 4roky.. Tudiz trance poslouchal jeste minimalne ve 27letech.. Jak krásné 🙂 Doufam ze se mnou ta 30tka neudela to same jak s timto clovekem..
    Kdyby ano tak jak me potkate tak me rovnou jednu vrazte.. Protoze tak netolerantni zvire se jen tak nevidi..

deivis
    Člen

Příště bych si raději dal TRANCEMANE (cti spaceboos – to je prezdivka pac tranceman už byl na ceskem internetu obsazen) pozor, jaké názory prezentuješ, protože jsou imho dost divné.. Ne?
    Obzvláště na tak kvalitním, progresivním a vsevedoucim webu jakým spaceboos je..
    Proc je ten web tak levny, kdyz technologie jdou dopredu nevis?

deivis
    Člen

S kým máme tu čest :oD Ty seš kořenu fakt docela směšnej .. Stačí si prolistovat tvůj web a hned vidím že trpíš nějakou poruchou .. 🙂 Někdo ti ublížil? Nebo proč?
    To co mě tak moc zaujalo zvýraznuji, aby si to mohlo přečist i dítě mého věku a nepřehlédlo to..

Děkuji ti. Prave jsi me ukazal jaký že to ten spaceboss vlastně je shit..

http://www.spaceboss.net – link zde

Spaceboss.net slaví, věřte nebo nevěřte, dva roky své existence a při té příležitosti jsme pro vás spolu se slovenským producentem Tomášem Haverlíkem přichystali jedno malé překvapení. Tomáš dostal nápad, že by si pro jednou mohl se spacebossem vyměnit role, takže v následujícím rozhovoru trochu netradičně pokládá otázky on a spaceboss je pro změnu tím, který musí vymyslet alespoň trochu inteligentní odpovědi:-).

Tomáš Haverlík: Tvoje stránka SPACEBOSS.NET je velkým zpestřením na poli českých a slovenských hudebních webů. Zaměřuje se především na trance, house a jejich progresivnější odnože. Čím tě zaujaly tyto styly nejvíce? Máš pocit, že se této hudbě nedostává takového prostoru jako jiným „většinovým“ stylům?

spaceboss:

Trance se mi líbí už hodně dlouho, je to vlastně první taneční styl, ke kterému jsem se někdy v polovině 90. let dostal, takže možná i proto mi tolik přirostl k srdci.Co se mi na něm líbí? Harmonie, silné melodie, takový ten celkový optimismus

– bohužel se tyto prvky začaly záhy zneužívat a začala vznikat celá řada shitů a „levných“ kopií, kterými je dnes scéna úplně zamořena. Prakticky všechno co dnes najdeš v pořadech jako je Club Rotation (Viva) nebo v německé DDC nemá s trancem nic společného, ikdyž se to v shopech pod nálepkou TRANCE prodává. Jsou to pouze oblbováky pro náctileté děti. To je také důvod, proč jsem postupem času přešel na progresivnější trance britského střihu, který nemá k housu nebo progressive housu nijak daleko. Přestože je spaceboss.net orientovaný především na trance a house, tak se nedá říct, že by to byly v současnosti jediné styly, které si najdou v mém domácím stereu místo. Rád si poslechnu také nějaký breakbeat, downtempo, jazz.. je toho celkem hodně, co se mi líbí.

Že se s ním vůbec bavíte… Spaceboss je beznadějný případ. A tím v žádném případě nemyslím jeho názory (s některými i souhlasím), ale způsob jejich prezentace. Arogance, namyšlenost, přezíravost, v tom opravdu vyniká…

deivis
    Člen

Ano presne tyto akce delam. Druhorade trance hvezdicky a spousta prace kolem pro lidi kteri tu hudbu maji radi. Zadne pretvarky ale lide kteri neresi sracky jako ty a dokazou se bavit a doufam ze i povznest nad lidi jako jsi ty.. Jeste neco pane dokonaly?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 312)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.