TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse A STATE OF TRANCE 2007

• Toto téma obsahuje celkem 1,643 odpovědí. Do diskuze (81 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PULPI a poslední změna proběhla před 17 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,216. až 1,230. (celkem z 1,645)
  • Autor
    majky
    Člen

2 freezer:
    :-! jedna vec ti tam chyba,moja absolutna srdcovka momentalne Lemon & Einar K. – Autumn radicals

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Jinak tady je konečně ta moje avizovaná prozatímní top 50 roku 2007

top 20 2007

01 Planisphere – No Sugar Added
    02 East Cafe – My Island (Original Mix)
    03 MIKE – Changes R Good (Tranco Mix)
    04 Cape Town – Percivalesque
    05 Elevation – Blinding Truth
    06 AFK – Lush
    07 Planisphere – Alizé
    08 Daniel Kandi – ID
    09 Sunny Lax – Blue Bird (Original/Daniel Kandi Rmx)
    10 Miika Kuisma – One Step Behind The Mankind (Miika Lost Method Mix)
    11 J And P – Another Skyline
    12 Richard Gale – Tonewashed
    13 Super8 & DJ Tab – Needs To Feel (Original Mix)
    14 Sultan & Ned Shepard – Together We Rise
    15 Art-B – Mindstorm (Original Mix)
    16 Gary Jules – Mad World (Stefan’s Journey Into Madness Mix)
    17 Tranquility Bass – Oceanic
    18 Emotional Horizons – Autumn
    19 Perch – Silent Creek (Original Mix)
    20 Planisphere – Nothings Slave
    21 Paris Hilton – Nothing In This World (Dave Aude Dub)
    22 Ormantie – Glossow (Original)
    23 Planisphere – Tokyo Skyscraper
    24 DJ Shah – Palma Rosa
    25 Airbase – Garden State
    26 Marscruiser – Not Alone Tonight (Blake Jarrell Remix)
    27 Super8 & Tab – Suru
    28 Death Cab for Cutie – Marching Bands of Manhattan (Blake Jarrell‘ Remix)
    29 Orion – Adamantica
    30 Renov8 Presents Tricker – Essence Of Life
    31 Code Blue – In Balance
    32 Mike Wind pres. Staircase – Oxygen Essential (Osip Remix)
    33 Activa – Genetix
    34 Bobina Feat. Elles De Graaf – Lighthouse (Original Mix)
    35 Alex Bartlett & Andy Guess – Universe Inside (Push Remix)
    36 INXS – Afterglow (Randy Boyer & Eric Tadla Remix)
    37 Chris Lake feat Emma Hewitt – Carry Me Away
    38 Sophie Ellis Bextor – Me And My Imagination (Tony Lamezma Remix)
    39 DJ Fire – Midnight In Beijng
    40 Kenneth Thomas – Achems Razor
    41 3rd Moon – DNA
    42 Vincent De Moor – Fly Away (Cosmic Gate Remix)
    43 Armin Van Buuren – Rush Hour
    44 Sunfreakz feat. Andrea Britton – Counting Down The Days (Original Extended Vocal)
    45 Robbie Rivera Ft Justine Suissa – Float Away (Fonzerelli Vocal Mix)
    46 Arabella – Nabucco (M.I.D.O.R. Remix)
    47 Headstrong Feat Tiff Lacey – The Truth (David West Progressive Mix)
    48 Iron Clash – Solar Track
    49 Slam – Azure (Part 1)
    50 Benz And MD – The Sundowner

no a jako bonus ještě přidávám svojí top 16 non-electronic dance music, což bude možné pro mnohé z vás spíše k zasmání, ale já se za to nestydím :oP

top 16 pop songs 2007

01 u2 – window in the skies
    02 sophie ellis bextor – if you go
    03 keane – crystal ball
    04 faithless – bombs
    05 keane – bad shaped
    06 peha – spomal
    07 robbie williams – she´s madonna
    08 sophie ellis bextor – catch you
    09 muse – starlight
    10 take that – reach out
    11 erasure – storm in a teacup
    12 keiser chiefs – ruby
    13 moby feat. mylene farmer – slipping away (crier la vie)
    14 lily allen – LDN
    15 red hot chilli peppers – desicration smile
    16 nelly furtado – say it right

BoRo
    Člen

taky bych se chtel vratit zpatky,“kdyz jsem zacinal“,to byla hezka doba-Tiesto byl hustej frajer,van Dyk s Angels a podobne.-((

Anonymní uživatel
    Neaktivní

No nezbývá mi než souhlasit s Andrewsem…jenom mě překvapilo, že tento topic vůbec navštívil :´-))

Jinak kvalitní a nekvaltiní hudbu jde jen těžko rozlišit, u mě je to o tom prostě co mě chytne a zaujme něčím a nemusí to být třeba kolikrát ani nějak propracované…ale je pravda , že hudba se dá rozdělit na tu která je dělaná pro prachy (zdravím Tiesta, Katanu, SVD) a na tu která je dělaná od srdce (hello L-Vee :-D)

Málokdy se s někým v hudně shodnu, někdy si u nějaké skladby říkám, to se snad musí líbit každýmu, to je úplná nádhera, a druhej mi na to řekne, že mu to přijde tuctový, průměrný….a tak jsem rád, když se shodnu s někým alespoň malinko….a to se Splachem…i když to hodnotí jaksi agresivněji… 🙂 já jsem trochu objektivnější (třeba i kvůli tomu, že tyhle moje hodnocení dávám na stránky djz.cz) jinak bych to taky sázel trochu razantněji 🙂

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Splach: To netvrdím, každý si může pro sebe ohodnotit co chce a jak chce; otázka je, jakou to má ‚vypovídací hodnotu‘. Představ si, že bys dal třeba tenhle ASOT poslechnout člověkovi, kterej v životě neslyšel jedinou tranceovou skladbu, set ani jinou elektronickou hudbu. Jak by asi vypadalo jeho hodnocení? Pravděpodobně by nedokázal odlišit jedno od druhého a pokud by jednotlivé tracky rozeznal, dost možná by je hodnotil dost podobně.

Tím chci jenom říct, že na té teorii, kterou jsem výš popsal, něco může být a na extrému se to dá svým způsobem dokázat.

versusio
    Člen

Splach — tvé hodnocení mi připadá jako kdyby jsi to uplně střílel od boku podle nálady , takové skoro až agresivní , servítky si teda rozhodně nebereš :oD , z většiny s tvým známkováním nesouhlasím ale to není problém každýmu se líbí jiné tracky to co je pro mě skvělé je pro tebe propadák , v tom nevidím zádrhel jen zkus ten styl posuzování tracků trochu obměkčit 🙂

jinak osobně mě zaujala jediná skladba – Randy Boyer and Hydroid – Strike Again :-P:-P:-P

Splach
    Člen

No a v tom to právě je. Abych rozlišil (podle mě) kvalitní skladbu od (podle mě) nekvalitní nepotřebuji znalosti, ale pouze svůj zdravý rozum 🙂

Anonymní uživatel
    Neaktivní

To nechápu… Proč? Protože jsi toho tolik neslyšel? To ale neznamená, že se ti bude všechno líbit.

Splach
    Člen

Andrews napsal(a):
    ——————————————————-
    > No ona existuje taková teorie, která vždycky
    > vyvolá hodně rozruchu, a ta říká, že poslech hudby
    > je v podstatě dovednost, která se dá ‚natrénovat‘.

V tom případě bych teď musel rozdávat samé desítky :oD

Sonique
    Člen

Andrews: Přesně tak!

Hustey
    Člen

podle me je nazor na hudbu ciste individualni vec a maaaalokdy se nekdo shodne : ) proto porad nadavam na splacha a jeho hodnoceni, protoze mi vubec nesedi 😀

Anonymní uživatel
    Neaktivní

No ona existuje taková teorie, která vždycky vyvolá hodně rozruchu, a ta říká, že poslech hudby je v podstatě dovednost, která se dá ‚natrénovat‘. Teoreticky čím víc nový a rozdílný hudby člověk poslouchá, tím víc by měl bejt schopnej hudbu co nejobjektivnějc hodnotit.

Ale vysvětlete 13ti-leté puberťačce, která má doma jedno cd od Tokio Hotel, že poslední číslo jedna z Esa je sračka :´-)) Na tom to všechno stojí a padá.

Anonymní uživatel
    Neaktivní

nn jen piš…rád si to vždy přečtu, vkus máme celkem podobnej…většinou.
    Jinak all-time top sice nevedu, ale možná udělám aspon takovou přibližnou a taky jí sem hodím…

Splach
    Člen

Proč by to měl být důvod mých hodnocení? Nezdá se mi, že bych hodnotil nějak přísně nebo nespravedlivě. Moje hodnocení nemůže ovlivnit absolutně nic a hodnotím jen proto, že mě to baví. Vím, že se na trance scéně orientuji jen velice obtížně a pokud se vám zdá, že hodnocení od člověka, který před rokem 2006 nevěděl, co to je trance, jsou nesmyslná, tak je samozřejmě mohu přestat psát a bude klid.

Hustey
    Člen

splach: trance poslouchas pres rok? tak to je potom duvod tvych splachujicich hodnoceni B-]

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,216. až 1,230. (celkem z 1,645)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.