TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse A STATE OF TRANCE 2007

• Toto téma obsahuje celkem 1,643 odpovědí. Do diskuze (81 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PULPI a poslední změna proběhla před 17 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,276. až 1,290. (celkem z 1,645)
  • Autor
    FDI
    Člen

jj…. rozjizdi se to dnes slibne

nexus666
    Člen

Tak sandera musim po dlouhe době pochvalit za ten remix k wamdue project… Hooodne libova zalezitost..:-P

FDI
    Člen

pěkný :-)… breath můžu a jinak bych si u tebe určo vybral

Splach
    Člen

TOP 20 Trance tracks by Splach

V souvislosti s mým 50. poslechnutým ASOTem bych rád zveřejnil 20 nejlepších trancových skladeb, které jsem kdy slyšel. Jsem sice upliftingař, ale v mé TOP 20 se pár neupliftingových tracků vyskytuje. Tak jen do mě 😀

20. Signum – Push Through

19. Yahel – Avalanche (senses remix)

18. Tiesto – Suburban Train

17. A/B project – Eternal Optimism (Kuffdam and Plant remix) – Nejenergičtější uplifting, který jsme kdy slyšel. Energičtější než například Veracocha – Carte Blanche.

16. Robert Miles – Children – Samozřejmě nemohu zapomenout na tento klasický dream, který se nedá oposlouchat. Klasika nejklasikovatější.

15. JamX & De Leon – Elektrisch (Mark Sherry’s Outburst Instrumental mix) – Tvrdý elektro track s velmi hutnou atmosférou a neskutečnou energií.

14. Robert Nickson feat. Elsa Hill – Close your eyes – Vokální uplifting, jak má být.

12 a 13. Cape Town – Proglifter, Cape Town – Percivalesque (original mix) – Tyto dvě skladby jsou typově totožné. Obě dvě jsou klidné, relaxační, malinko stereotypní, velice dlouhé (Obě mají přes 10 minut) a samozřejmě také krásné.

11. Nitrous Oxide – Orient express – Po delším poslechu mohu tento nový track od oxidu dusného označit za jeden z vrcholů upliftingu.

10. Markus Schultz vs. Chakra – I Am – Kdo by věřil, že vokálovka může mít tak velkou energii…

9. Andy Moor vs. Orkidea – YearZero (Andy Moor’s first flight mix) – Dlouhý rozjezd s parádně nasekaným vokálem a v druhé části krásná melodie dávají dohromady tento vyjímečný track.

8. Holden & Thompson – Nothing (93 returning mix) – Asi nejpodivnější zástupce mé TOP 20. Když jsem poprvé slyšel tenhle track, tak jsem to málem nerozdýchal, jak silně na mě zapůsobil. Je to jakýsi vocal minimal, s temným ženským vokálem, který zní, jak kdyby byl přehráván pozadu. Track má neuvěřitelnou atmosféru a je to přesně ten typ skladby, kterou buď milujete, nebo nenávidíte.

7. Armin van Buuren feat. Racoon – Love you more – (Daniel kandi’s mix)Ano, je to malinko komerční, ale tento track přímo zbožňuju, navíc byl zvolen jako druhý nejlepší track roku 2006 (v ASOTu). Nejlepší mužký vokál, který jsem slyšel. Velmi emotivní počin.

6. Mike Foyle – Shipwrecked (John O‘ Callaghan vs. Mike Foyle club mix) (AvB intro edit) – Intro, jak má být. Skladba, která dokonale spojila klasický klavír s trancovou složkou.

5. Nitrous Oxide – North Pole – Tato trochu stereotypní skladba, ke které dokonale padne její název, vyniká hlavně v neuvěřitelně emotivním breakdownu.

4. Super 8 & P.O.S pres. Aalto – 5 (original mix) – Hezký je ještě Nitrous Oxide remix, ale ne tak hezký jako tento. Breakdown s nástupem sirény, která pak tvoří hlavní melodickou linku, považuji za euforickou bombu. Mužský vokál v závěru velmi zdařile zakončuje tento track.

3. Filo & Peri feat Kathleen Fischer – Closer Now (Whiteroom remix) – Bronzovou medaili si odnáší tento špičkový vokální track s nádherným textem a neskutečně propracovanou melodickou linkou.

2. Kuffdam and Plant – The Ones We Loved (Dogzilla remix) – Krásný mužský vokál, nádherná melodie, dechberoucí atmosféra a hlavně parádní text. Závěr této skladby je absolutně strhující.

1. Daniel Kandi – Breath (Sunny Lax remix) – Absolutní vítěz a nejkrásnější uplifting, jaký jsem kdy slyšel. Geniální dílo, které se nebojím nazvat moderní vážnou hudbou.

A ještě vyhodnocení titulu největší průšvih na trance scéně: 18. Tiësto – In the Dark (Trance Version) (Blackhole) Uáááá, to se nedá poslouchat….

Tak a je to vše, jsem moc zvědavý, jak bude tenhle žebříček vypadat za rok 😉

xJoe
    Člen

wow, tak to je husty… me treba to zpozdeni docela vyhovuje;-)

milan
    Člen

Tak A state of trance od 3.5.07 každý čtvrtek od 21:00 na Dance radiu (www.danceradio.cz)…nj, ale koho by to zajímalo s hodinovým spožděním oproti běžnýmu vysílacímu času co?:oD

FDI
    Člen

:oD

Hustey
    Člen

splach: KONECNE !! 😀

Splach
    Člen

Své hodnocení pro tuto epizodu vynechám, protože za prvé na to nemám čas a za druhé na ni nemám náladu. Asi se svým hodnocením přesedlám na TATW, který je mi mnohem bližší, než ASOT.

Anonymní uživatel
    Neaktivní

ne ten xicht bude spíš Durand 😉

Newman
    Člen

:_) Ten s pistolí já, ten xicht vpravo Armin? Ne, tak daleko zajít nechci 😀

Sq4Raa
    Člen

lehké? :oD

Newman
    Člen

Souhlas, proč tam furt cpe ty Prodigy? Nevím jak ostatní, ale já ten song řadím mezi odpad letošního roku! Ještě se mi nestalo, abych při poslechu ASOTu záměrně přeskočil jeden track, ale tohle jsem musel udělat, protože dát tak tragický počin mezi dva nejlepší tracky (podle mého názoru) této epizody si zaslouží aspoň lehké lynčování %-)

Anonymní uživatel
    Neaktivní

A State Of Armin Van Paroubek 296.

01. Mind One – Hurt of Intention (Tyron & Matthews Remix) [Aleph Recordings] Na rozjezd tu máme house věcičku s prvky elektra, která se mi ani na několikátý pokus vůbec nezalíbila 🙂 4/10

02. Andrew Bennett & Rico Soarez – Face The Truth Velké zklamání. Dosti nevýrazný progresivní track, který nemá čím zaujmout 6/10

03. In Progress presents Teya – Only You Další proggy záležitost, tentokrát však o něco chytlavější a melodičtějš, stále to ale není ono 7+/10

04. Ilse DeLange – The Great Escape (Armin Van Buuren Remix) [BMG] Jeden z těch tracků, u kterého mi trvalo opravdu dlouho než se mi zalíbil. Více se mi líbí druhá část tracku, kde gradují vokály i melodie 9/10

05. Octagen & Hydroid – Within [Motion Records] Docela příjemná letní melodická záležitost, ale nic převratného 7/10

06. Marcus Schossow – Mr White [Electronic Elements] Tento track se mi od minule docela i zalíbil, zajímavá kombinace snad všech možných stylů, jsou tam prvky tech, elektro, house a trochu i toho tranceu 🙂 6+/10

07. Breakfast – The Sunlight [Flashover] [Future Favorite] Zřejmě zasloužený vítez z minulé epizody, docela nápaditý trance track 8+/10

08. Randy Boyer & Hydroid – Strike Again [Tune Of The Week] Zajímalo by mě, kdy už skončí ten trend používání Steurovských melodií, bohužel to asi ještě nějaký ten pátek potrvá…ale jinak by to nebylo vůbec špatné 7/10

09. Perpetual – Legendary Theme [Daif Records] Velmi dobrý melodický trance 9/10

10. EDN – Eternal Sunrise [Monoceros Records] Také slušný uplifitng, i když zdaleka není tak chytlavý 7+/10

11. Jose Gonzalez – Crosses (Danilo Ercole Remix) Předělávka staršího tracku, ze všech současných remixů je tento podle mého názoru nejlepší 8/10

12. Stoneface & Terminal – Super Nature (Giuseppe Ottaviani Remix) [Euphonic] Na originálu mi trochu vadila kytara, Ottaviani ji odstranil a celkově vytvořil špičkový uplifting remix 9+/10

13. Mike Foyle – Firefly (Mark Sherry Outburst Remix) [Armind] Určitě dávám přednost originálu, oproti tomuto techy remixu 5/10

14. DJ Eco – Paradise Now [Lunatique] Výborná melodie, která je ještě lépe zužitkovaná v Onova remixu, ale i originál je dobrý energitický uplifting 8+/10

15. Mike Nichol – Durado [Infrasonic Recordings] Průměrný uplifting 6+/10

16. SNS – Conflict (Mark Otten Remix) [Deal] Také spíše jen průměrný trance track 6+/10

17. Robert Gitelman – Tamam Slušný energetičtější uplifting 7+/10

18. Ben Gold – Rollcage (Aly & Fila Remix) Výborná a chytlavá melodie a celkově výtečný uplifting 9+/10

19. Prodigy – Smack My Bitch Up (Richard Durand Remix) Zařazení tohoto remixu si mohl Armin odpustit…3/10

20. System F & Armin Van Buuren – Exhale [Tsunami] [ASOT Radio Classic Of The Week] Výborná klasika ze zlaté éry tranceu 🙂 špičkový uplifting, i když to Smack My Bitch Up v breakdownu si taky mohl Armin nechat od cesty…ale jinak jasných 10/10

Anonymní uživatel
    Neaktivní

nj tak to furt neřeště a neposlouchejte to, když se vám to nelíbí…jasný je že, kvalita šla dost dolu, ale zase ne až tolik, abych to přestal poslouchat…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,276. až 1,290. (celkem z 1,645)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.